Etichete

8 martie (1) 8 martie brasov (1) animale salbatice brasov (1) arta brasov (1) atractii turistice brasov (1) baruri brasov (1) biserica fortificata prejmer (1) biserica neagra (3) bistro de l'arte (1) bistro ma cocotte (1) brad craciun brasov (1) braosv (1) brasov (4) brasov tour (1) brasoveni (1) cafenele brasov (1) capitala culturala (1) case memoriale brasov (1) castelul bran (2) castelul peles (1) cazare brasov (1) ce fac in brasov (1) ce poti face in brasov (1) ceai et caetera (1) ceainarii brasov (1) cel mai frumos oras (1) centrul cultural reduta (1) cetatea prejmer (1) citeste in brasov (1) cluburi brasov (1) concerte brasov (1) cultura brasov (2) distractie brasov (1) dobrogeanu gherea (1) eliana mall (1) expozitii brasov (1) fast-food brasov (1) fauna brasov (1) festival 39 (1) graba (1) humanitas brasov (1) iarna brasov (1) in brasov (1) kasho lounge (1) lalele brasov (1) lent (1) livada postei (2) localuri brasov (2) mananc brasov (2) monumente brasov (1) munti brasov (1) okian (1) okian brasov (1) parcari brasov (1) parcul titulescu (1) piata sfatului (1) piata sfatului brasov (1) poiana brasov (3) popcorn (1) prejmer (1) pret intrare cetatea prejmer (1) prima scoala romaneasca (1) ratbv (1) restaurante brasov (5) rockstadt (3) sens giratoriu brasov (1) sergiana (1) stand up comedz brasov (1) strada sforii (1) tampa (1) tampa brasov (2) teatru brasov (2) teatrul dramatic brasov (1) timp liber (2) timp liber brasov (5) turism brasov (3) turnul alb brasov (1) urs brasov (1) urs tampa (1) viata de noapte brasov (1) viata sociala brasov (2)

miercuri, 29 noiembrie 2017

5 locuri unde poți mânca pe săturate, în Brașov



                Pentru că timpul nostru liber e extrem de prețios, destinațiile alese pentru petrecerea lui sunt la fel de importante. Noi ne-am oprit și ne vom opri tot mereu în aceste locații, chit că dorim doar să savurăm o cafea sau să ne potolim foamea. Și cu siguranță brașovenii tot pe aici se înfig în weekenduri și nu numai, că doar nu degeaba e întotdeauna plin și găsești mese cu „Rezervat” tot mereu. Așadar și prin urmare, cu spirit de sărbătoare:

                1. Festival 39. Încă nu am auzit individ, brașovean sau turist să aibă obiecții majore legate de acest loc. Umblă vorba că e o cafenea de fițe, însă ea își spune cafeneaua Brașovului de altădată. Și adevăr grăiește. Când abia intri și deja te întâmpină un pian și câteva zeci de tablouri cu vechi locuitori ai Brașovului, începi să te simți ca acasă, într-un sens neobișnuit. Acasă în Brașov, bătrânul oraș. Îți găsești o masă, te așezi liniștit, însă tot cu ochii pe pereți, primești meniul și comanzi. Au o mâncare absolut grozavă, la prețuri medii, mereu proaspătă și potrivit de caldă. Fiind mereu plin, aștepți un pic, însă rezultatul merită fiecare secundă în plus. Dacă vizitezi pentru prima oară Brașovul, Festival 39 te introduce perfect în atmosfera acestui oraș. Și da, te face să te simți ca un boier pe o moșie fructuoasă.

                2. Bistro de L’Arte.  Mâncare, mâncare și iar mâncare. Cea mai bună mâncare din oraș, părerea mea pur subiectivă, evident. Oamenii ăștia de la Bistro se joacă cu papilele noastre într-un stil de neînlocuit, combinând aromele ca-ntr-un curcubeu al plăcerilor: supă de morcov cu frișcă, supă franțuzească de ceapă, sandvișuri în unt cu carne rumenită, fondue au chocolat, apple crumble, nebunie-n farfurie. Și nu doar că au un meniu pe care trebuie să îl bifezi în totalitate, însă oamenii ăștia fac o sumedenie de chestii grozave. La ei poți cumpăra o cafea de la bar, băutură caldă ce va ajunge la un om sărman și înfrigurat. Tot la ei poți cere fără jenă mâncarea la pachet, ba chiar au și pornit o campanie de conștientizare în acest sens. Și tot la ei găsești produse locale, de la țărani, făcute cu dragoste și măiestrie. Nota 10, Bistro de L’Arte.
                3. Kasho Lounge. Un loc aerisit, deschis și simplu prin cromatică, însă atât de modern și extravagant. Principalul motiv pentru care mă opresc tot mereu aici e locația, fix în Livadă, între copaci și verdeață. Iar al doilea, bineînțeles, mâncarea. Au de departe cele mai apetinsante salate și cele mai inedite cocktailuri. Îl prefer vara, pe terasă, pitită la umbăr sub o umbrelă cu stil.

                4. Sergiana. La Sergiana nu te duci decât dacă ai burta lipită de spate și dorești să te îndopi cu preparate din, cu și despre carne. Este un restaurant cu adevărat românesc, cu specialități din toate colțurile țării. Meniul e mai greu de descifrant, însă prea original ca să nu îi faci măcar o poză într-una din vizitele tale la acest local. Au vinuri pentru toate gusturile, destul de tari, vă spun eu după ultima experiență, însă și remedii anti-mahmureală. Și cel mai mișto, pe lângă motivele tradiționale ce apar la fiecare pas, jumările și ceapa cu pâine proaspătă de casă, gratis fraților. Pe bune, pentru mine sunt suficiente ca să mă satur, și-s gratis, repet, însă nu ai cum să nu îți mai comanzi totuși o ciorbă de salată și o pomana porcului. Îmi plouă-n gură deja.


                5. Bistro Ma Cocotte. Ma Cocotte e un loc aparte, cochet și frumos decorat, cu mult alb și multe plante. E perfect pentru întâlniri lungi și discuții pe ton redus. Iar mâncarea, un deliciu, mai ales că aici găsesc ce să îmbuce și veganii și carnivorii deopotrivă. E un loc pentru toți. Au și meniul zilei, mereu diferit însă la fel de gustos zi de zi. Și da, cu 20 de lei te poți îndestula la Ma Cocotte. Nu trebuie totuși să ratați specialitățile raw vegan ale Corinei Bacălu, de departe cea mai cea maestră a bucătăriei fără foc. Recomand cu drag și dragoste de sănătate. Eu aici parcă aș fi în propria-mi bucătărie. O fi bine, n-o fi bine, mergeți de vedeți și mai ales, de gustați.